Изборът на матрак в Център за Матраци

facebook3
Изборът на матрак в Център за Матраци

Едно от най-добрите неща, които можете да направите за себе си и своето тяло, е да се наспивате добре всяка нощ. Най-важната съставка, която ви е необходима за тази цел, е страхотен матрак. Намирането на перфектния матрак не е лесна работа, затова трябва да сте добре подготвени преди да направите своя избор. Нужен ви е удобен матрак, но той също така трябва да бъде и качествен, и с добра гаранция. В повечето случаи цената не е без значение, така че преди да похарчите част от спестяванията си, трябва да се убедите, че сте намерили матракa, от който се нуждаете, на цена, която ви устройва.
45457_422366662370_2967442_n[1]
Първото нещо, което трябва да направите, е да решите какъв матрак искате. Има най-различни видове – пружинен, с пяна, въздушен, воден. Всяка разновидност има своите плюсове и минуси и се простира в различни ценови диапазони. Матраците с пяна, например, се оформят по тялото и неговите извивки. Те са подходящи за хора, които искат да намалят натиска върху ставите или спят с партньори, които често променят позата си. Въздушните матраци пък съдържат въздушни камери, които позволяват тяхното регулиране да желаното ниво на комфорт. Те са подходящи за двойки, които имат предпочитания към различни видове матраци.
сто. Останете така 10-15 минути като обърнете внимание на начина, по който се чувства гърбът ви. Ако мускулите на гърба ви се стягат, то матракът вероятно е или прекалено мек, или много твърд. Ако са спокойни и отпуснати, значи е подходящ за вас. Ако не спите сами, накарайте партньора си да се покатери върху и да слезе от матрака, докато лежите на него като по този начин тествате до каква степен движенията му ви притесняват. Друго много важно нещо е да изпробвате всеки матрак, на който спрете вниманието си, и то не само вие, а и другите членове на семейството, които ще го използват. Легнете в средата на матрака и се изтъркаляйте до края му. Променете позицията си няколко пъти, така че да може да усетите дали ви е удобно да лежите по гръб, настрани и по корем. И задължително изпробвайте позите, в които спите най-че
1001371_192367907596466_1372599121_n
Размерът на матрака също е от голямо значение и ако не спите сами, трябва да се съобразите и с предпочитанията на партньора си. Имайте предвид, че приспособяването към по-малко легло от това, на което сте спали до момента, е доста трудно. За максимален комфорт, матракът трябва да е поне с 15 сантиметра по-дълъг от най-високия човек, който ще спи на него. Също така, в случай, че споделяте леглото си с деца или домашен любимец, трябва да предвидите място и за тях.
Правилният матрак наистина може да спомогне за добрия ви сън и събуждането ви отпочинали и свежи. От друга страна, спането на неподходящ матрак може да предизвика безсъние, болки в гърба или други части на тялото, както и много други проблеми. При хората, които имат проблеми с гърба, неправилният избор на матрак може да влоши състоянието им.

elixir gel

Правилният матрак е въпрос на личен избор

Когато търсите най-добрия за вас матрак е важно да запомните, че правилният матрак до голяма степен е въпрос на лично предпочитание. Няма един единствен тип матрак или легло, който е най-подходящ за всички хора, и няма най-добър матрак за хора с проблеми в гърба. Също така няма и една поза за спане, която да е най-удобна и подходяща за всички хора. Това се дължи на няколко фактора:
logo_permaflex_def_ese
Има много причини за проблемите в гърба и здравословното състояние на човек влияе на това кой е най-подходящият за него матрак, легло и дори поза за спане.
Налице е висока степен на лично предпочитание при изборът на матрак и това, което е подходящо за един човек може да се окаже неподходящо за друг.
Научните изследвания в областта на избора на матрак са много ограничени и няма точно установени фактори, с които да се съобрази взимането на подобно решение.
Като цяло причините за недоспиване и болки в гърба или други части на тялото могат да бъдат много и няма как да се знае със сигурност дали матракът ви е сред тях.

Изводът който може да се направи със сигурност е, че изборът на матрак наистина е по-скоро въпрос на лично предпочитание, отколкото на установени правила, които човек трябва да следва.
3те въпроса, на които да си отговорите когато избирате матрак
duogel
Изберете своя матрак:

Как спите по-комфортно – на мек или на твърд матрак? Какви са вашите ръст и тегло?

Отдавна наложеното мнение, че трябва да се спи на твърдо, не се подкрепя от множеството проучвания на ортопедите. Напротив, в последни години, самите лекари застанаха зад тезата, че човек може да избере повърхността, върху която, той самия се чувства най-добре. Трябва да се има предвид, обаче, че по-едрите хора усещат матраците по-меко.

Magniflex предлага богата гама матраци с различна твърдост, подходяща за всяка потребност и вкус. Чрез нашия тест, ръководен от Magniflex експертите, можете да откриете най-добрият матрак за вас.

2. От какъв материал е изработен матрака?

Тук не разбираме просто пружина, латекс или пяна. Ако сте се спрели на пяна, проверете каква е нейната плътност. Високата плътност ви гарантира качество и издържливост.

Magniflex матраците са с минимална плътност на пяната от 28 кг/м3, като мемори пяната ни притежава плътност 68кг/м3. Всички матраци са пресовани многократно от 2.5 тона преса, преди да се навият на руло и вакуумират. Това ви гарантира, че матракът е достатъчно издържлив и няма да се деформира след няколко години употреба.

3. Какъв е процентът на рекламациите?

Когато един продукт има много рекламации, очевидно много хора са били недоволни от продукта. Следователно, шансът и вие да останете разочаровани е висок.

Magniflex продуктите имат рекламации в под 0.01% от случаите. Неслучайно и гаранцията, която предлагаме към матраците е над 10 години. Ние сме сигурни на 99.99%, че вашият Magniflex матрак няма да се повреди или деформира.

magniflex

Matraci Italia

Център за Матраци е представител на най-реномираните италиански марки за матраци Permaflex, Dorsal, Manifattura Falomo и Magniflex, Дормео. Най-новите модели матраци. Най-добрите марки български матраци Класик, Нани, Екон Латекс, Happy Dreams, Тед. Безплатна доставка и монтаж. Цялостно обзавеждане за вашия дом,хотел и ваканционни комплекси. Безплатна 3D визуализация.

Производители
Социални мрежи